2021-06-19
生活苦中了要帶一點甜,weekend 周圍逛☀️🔥熱到溶🥵食返個洛重西🍉即刻爽晒❄️洛重西🍉 $68今次真係食好西🍉今日天氣都好熱啊! 33 度🔥 喺條街度行到溶咗,見到 唐宮 甜品小店,最好食件西瓜,成個食更加有口感,打卡又好鬼靚。洛重西 造型完整漂亮,清涼西瓜仔配上涼粉、洛神雪花冰、椰果🥥勁多配料;味道清甜帶一點花香,最啱消暑。菠多野結冰 $68男士一見到波多嘢即刻話要試吓,仲要有三個波多嘢俾佢揀囉:一路向西篇 - 配上西米露透明人間篇 - 配上水晶涼粉暗黑亂入篇 - 配上仙草最終揀咗一路向西,男士對於菠多野結冰的情意結,佢話係推介招牌甜品必食之一🍍新鮮台灣鳳梨,加上特製菠蘿雪花冰,名副其實的清熱解暑,入口濕潤,西米露甜度適中。椰皇燉蛋白 $58仲有下午茶套餐,椰皇燉蛋白係招牌菜,值得一試。用上新鮮椰皇配上蛋白、椰水一起燉,凍食一樣香滑滋潤,每日限量,加焦燒燒令到蛋白更香脆可口,冬天我喜歡吃熱。套餐還送上特飲一杯,菠椰菠蘿汁,CP值真的很高!佛系芋圓 $38最後就係念念不忘的台式芋圓,自創佛系芋圓,我吃到有涼粉、芋圓、地瓜圓、小丸子、椰汁香味,溫暖的芋圓配上曲奇雪糕,口感 Q彈特別。
洛重西🍉 $68
菠多野結冰 $68
男士一見到波多嘢即刻話要試吓,仲要有三個波多嘢俾佢揀囉:
一路向西篇 - 配上西米露
透明人間篇 - 配上水晶涼粉
暗黑亂入篇 - 配上仙草
椰皇燉蛋白 $58
套餐還送上特飲一杯,菠椰菠蘿汁,CP值真的很高!
佛系芋圓 $38