2023-09-03 197 瀏覽
在藍田居住多年 ,粥店非常少 。洪記一開, 我興奮到不得了 。好多時都會去食早餐,但是近幾年,因人手不足外,可見到服務員經常轉換。 開店時間也推到十點鐘。 人手不足, 出品自然好慢 。 今日人手足夠,但是好多新服務員都不識做嘢。 落單又漏單, 送食物又唔知什麼枱。 送餐又送錯 ,成日大叫。 總之, 一個字 ‘’ 亂‘’ 。 今日我兩足足坐了45分鐘都冇得食。 我只叫兩碟蝦米腸 一碗艇仔粥和 一個及第粥 。但有些客遲來先上岸。 最終 原來新服務員没有幫我打单。 等了又等, 我見到有兩碟蝦米腸已經做好,但是沒有服務員去送, 做腸粉的同事也叫他們送餐但是都仍然沒有人去送,沒想到這兩碟腸粉原來就是我們,但一吃就已經冰涼了,吃完腸粉粥品也沒有到,最終我們不等了,馬上離開。請問艇仔粥要花多長時間去煮呢 ?今日去食之後我估計以後都唔會再去。 今次真係令我們太失望。 洪記洪記 點解你會唔爭氣呢!!!
2023-09-03
$50 (早餐)
生日
用餐優惠