2024-04-26 90 瀏覽
話說今晚同同事去食慶功飯,老闆揀咗日本料理,真係好開心啊!呢間餐廳嘅裝修好精美,松。四人餐份量好多,我哋食到🤰🏻📌鳥取A5大山黑毛和牛盛盒呢個盛盒裡面有後腰脊肉、西冷、丸芯、內腿肉、外腿肉、牛小排同肉眼等多款牛肉,每一塊都好鮮嫩多汁,一入口就即溶,真係令人滿足得唔得了🥩📌和牛味噌煮和牛嘅鮮甜味道同味噌嘅香氣完美結合,好濃厚嘅牛味,非常滑身🫶🏻📌野菜拼盤拼盤有新鮮嘅蔬菜,食落爽口又開胃🥗📌前菜三點有蒜頭漬、水雲、檸檬果凍,甜酸辣,每款都好開胃,令我有更大個胃口食😼📌和牛壽司好大片咁冚住咗舊飯,一咬落去,滿滿嘅和牛香,充斥成個口腔,十分肥美🥴📌和牛油渣飯、清湯飯粒飽滿,每一口都有香濃嘅和牛油渣味道,真係好好食,配上清湯可以解膩,飲落去令人覺得舒服又清新🌿📌刺身盛盒入面有鮮嫩嘅赤蝦、拖羅同海膽。每一塊刺身都新鮮多汁,真係令人興奮🦐最後食埋個甜品,真係好完美嘅一餐💕
📌鳥取A5大山黑毛和牛盛盒
📌和牛味噌煮
📌野菜拼盤
拼盤有新鮮嘅蔬菜,食落爽口又開胃🥗
📌前菜三點
📌和牛壽司
📌和牛油渣飯、清湯
📌刺身盛盒
最後食埋個甜品,真係好完美嘅一餐💕