2023-03-15
🌕Hello我係Moon🌕早餐同下午茶都食得好,真係莫過於烘焙店買到嘅嘢!😝講緊嘅就係一啲麵包類!🤭啱啱喺香港大學岀站嘅時候,聞到好香好香嘅牛油香味!😌原來係牛角包呀,😛依間嘅牛角包都幾岀名🥐不過我淨係食過朋友外帶俾我嘅朱古力口味,😧估唔到依度仲有咁多口味!🫣我買咗幾個,諗住咩都試下!🤣第一啖就獻俾我最期待嘅流奶牛角,😝咬落去真係流晒岀嚟!有熔岩流心嘅感覺!🤩依個唔使講都估到係咩啦!😎芝士法國牛角酥,芝士好似隻碟咁,😏墊住個牛角包,打卡都好啱!😜芝士嘅口感脆卜卜,同酥脆嘅牛角包好夾!😉依個焦糖法國牛角酥真係甜品星人最愛,😍佢嘅牛油香同焦糖香相輔相成,😉成個感覺好似食緊甜品咁!😗我知菠蘿牛角酥係冇菠蘿,但佢外型真係好吸引!😍菠蘿牛角酥嘅脆皮口感好特岀,仲特別香!😛最後買咗個吞拿魚芝士牛角三文治作為是日靚下午茶,☺️吞拿魚餡配上沙律醬,😍酸甜開胃!🤭🌕最後MoonMoon好滿意依間Bakery嘅牛角包,口味多仲好酥脆!坐定定喺度食又得,打包拎返去慢慢嘆都得!🌕