2019-09-23 241 瀏覽
尖沙咀真係一個美食天堂,絕對唔怕搵唔到美食,至怕你唔知自己想食啲咩!今日朋友就帶我去食海鮮,唔係一般嘅海鮮餐廳,而係日本「浜燒」海鮮,當然餐廳就唔係喺海邊旁,但這裡的海鮮就係每日新鮮運到,夠晒生猛!餐廳食物款式多,除咗浜燒外,仲有日式料理小食、刺身、壽司、熱食、甜品等等店員先送上芝麻醬椰菜,椰菜非常新鮮爽脆,混合了芝麻醬,很開胃惹味!朋友最愛吃刺身,刺身盛合六款就夠晒份量,有呑拿魚、呑拿魚腩、三文魚、油甘魚、帆立貝、赤貝。一睇D刺身色澤鮮豔,款款都非常新鮮肥美!吞拿魚腩同油甘魚,刺身味道夠鮮甜,真係令人回味今晚最期待嘅當然就是浜燒環節,店員還會為我們炮製每一道海鮮,簡直是皇帝餐,只需乖乖坐喺度就有得食二人浜燒盛合+花竹蝦,所有海鮮都好新鮮,未開始燒已經知道會好好味額外仲叫咗個清酒渡蟹花蟹錫紙燒,錫紙打開後清酒香味撲鼻,加上花蟹夠鮮甜,真係原汁原味最後甜品我哋就叫了兩個雪葩柚子雪葩入口好清新,一啲都唔甜,啱晒食到飽飽嘅我朋友嘅椰子雪葩,清甜濃郁的椰子奶香,用半殼的椰子盛著好特別

餐廳食物款式多,除咗浜燒外,仲有日式料理小食、刺身壽司、熱食、甜品等等

朋友最愛吃刺身刺身盛合六款就夠晒份量,有呑拿魚、呑拿魚腩、三文魚、油甘魚、帆立貝、赤貝。

最後甜品我哋就叫了兩個雪葩
柚子雪葩入口好清新,一啲都唔甜,啱晒食到飽飽嘅我

朋友嘅椰子雪葩,清甜濃郁的椰子奶香,用半殼的椰子盛著好特別
  • 刺身盛合
  • 細芝麻鹽醬椰菜