2023-02-13
一入海之戀商場就會見到odelice!呢間餐廳,外面放左各式各樣嘅酒同食材,裡面就係簡約嘅裝修,簡單得黎但好有情調。餐廳係一間酒吧,提供唔同嘅送酒小食。但你都可以食set dinner或者其他西餐主菜。我地叫左一個主廚拼盤前菜,主菜就揀左香煎三文魚,慢燉羊膝, 再加甜品。🧑🍳主廚拼盤令人好有驚喜,盤上放滿左各種不同的小食,例如:煙三文魚、意大利火腿、炸黑松露蘑菇球,鱈魚醬,雞蛋沙律,燒茄子同面包。估唔到主廚拼盤咁豪華,松露蘑菇球外脆內軟,黑松露味道好香,非常好味。鱈魚醬同雞蛋沙律都好好味,而且份量都好多。煙三文魚同火腿送酒一流。🐑慢燉羊膝,煮得非常的細嫩,肉質鮮美。配上特製的傳統羊肉汁,味道更加香濃,一D羊騷味都無。薯糰丸子口感好Q彈,好特別。🐟香煎三文魚好大塊,好厚切。肉質鮮嫩,外面香脆,內裡柔嫩,火候控制得好好。配上日曬蕃茄醬汁,酸酸甜甜,連薯蓉一齊食,非常好味。燒茴香好甜,口感好特別。🍮甜品係火焰橙酒可麗餅配雲呢嗱雪糕。侍應上枱之後,就淋上著左火既橙酒,頓時個甜品變晒左一座火山,橙酒味道不斷揮發出黎。經過火焰燒過之後,可麗餅味道特別濃郁,連雪糕都帶有淡淡橙香,令人難忘。🍹冰茶T
🍹冰茶Tropical Passion - 熱帶風
充滿熱情果、芒果的香甜,羅勒的味道又非常突出,感覺十分清新!
🍷COCKTAIL:Passion Colada - 椰香熱情特飲
白朗姆酒,檸檬香甜酒,椰奶,熱情果,橙汁,檸檬汁