2024-06-06
原來和昌大押依家3層都化為餐廳🍴一樓嘅Casa Sophia Loren以意大利女星Sophia Loren 為靈感,推廣意大利「甜蜜生活」哲學,好romantic!-𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝔃𝓮𝓻-小龍蝦他他配鵝肝配Moscato甜白酒汁及苦白菜清爽鮮甜小龍蝦配搭香味濃鬱鵝肝,加上醬汁點啜,清新爽口薄切油甘魚配車厘茄醬、青瓜及海葡萄油甘魚淡淡甘甜,肉身油分高,加上車厘茄醬甜香,口感層次豐富之餘衝擊你口腔-𝓜𝓪𝓲𝓷- 米粒意粉配海鮮拼盤、煙燻三文魚籽及索倫托檸檬皮細細粒嘅意粉好QQ,吸曬海鮮嘅鮮甜味,再上檸檬皮fresh嘅味道,一流嘅配搭墨魚寬管戒指麵配烤車厘茄,羅馬花椰菜及意式小鹹餅味道濃厚嘅一粒粒戒指麵💍麵條煙韌,每粒入面有墨魚同其他配菜十分之有趣同足料🐙意式炸油甘魚配燒洋薊及龍蒿醬建議淋上附送嘅龍蒿醬,配上油甘魚炸得啱啱好味道 一流🔥👅炭燒M7西冷拼燒肋骨配薯蓉及小西蘭花肉汁豐富而且充滿牛香味,完全證明到M7嘅威力,配菜我鍾意食嘅薯蓉西蘭花-𝓓𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽- 意式柑橘雪葩Pre-Dessert, very fresh ~🏝️意大利芝士蛋糕意大利傳統甜點,但非常特別好似畫一樣嘅擺盤,作為晚餐嘅美
-𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝔃𝓮𝓻-
小龍蝦他他配鵝肝配Moscato甜白酒汁及苦白菜
清爽鮮甜小龍蝦配搭香味濃鬱鵝肝,加上醬汁點啜,清新爽口
薄切油甘魚配車厘茄醬、青瓜及海葡萄
-𝓜𝓪𝓲𝓷-
米粒意粉配海鮮拼盤、煙燻三文魚籽及索倫托檸檬皮
墨魚寬管戒指麵配烤車厘茄,羅馬花椰菜及意式小鹹餅
意式炸油甘魚配燒洋薊及龍蒿醬
建議淋上附送嘅龍蒿醬,配上油甘魚炸得啱啱好味道 一流🔥👅
炭燒M7西冷拼燒肋骨配薯蓉及小西蘭花
-𝓓𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽-
意式柑橘雪葩
Pre-Dessert, very fresh ~🏝️
意大利芝士蛋糕
意大利傳統甜點,但非常特別好似畫一樣嘅擺盤,作為晚餐嘅美好句號✨