2019-10-01 358 瀏覽
之前因為參加婚宴而認識呢間餐廳,原來都有散餐booking,見到附近環境唔錯,所以就帶左斯嘉。男友黎同斯嘉高級一番。不過就唔係日日有,訂位前要問清楚。.😋波士頓龍蝦田園沙律開胃前菜,疏菜新鮮,龍蝦肉有驚喜,肉質彈牙,配上黑醋同橄欖油特別開胃。.😋傳統法式龍蝦湯龍蝦味濃郁唔會鹹,配上酥脆牛油多士特別,一流!.😋焗紐西蘭羊架 配香煎波士頓龍蝦 黃芥末汁,薯蓉及蔬菜 - $438羊架點七成熟,但感覺似五成,不過肉質更腍更軟更易入口,而且無羶味。龍蝦肉實淨鮮味多膏,yummy!.😋燒牛柳扒 配香煎波士頓龍蝦及甜薯條,露荀及雜菌 - $438牛扒點五成熟,但似七成熟喎,唔知係咪兩個set調轉左呢?🤔所以件牛扒無想像中嘅軟熟,但牛肉味濃郁,味道唔錯。估唔到薯條份量都幾多,聞到好香,食哂好飽。.每個set dinner都有包括波士頓龍蝦田園沙律,傳統法式龍蝦湯,另加咖啡或茶,是日甜品。我地仲點左白酒添,$68買一送一,抵。食飽飽再響天台散散步,抖下氣,一樂也!
😋波士頓龍蝦田園沙律

😋傳統法式龍蝦湯
龍蝦味濃郁唔會鹹,配上酥脆牛油多士特別,一流!