2024-10-10
今晚這間意大利餐廳,燈光柔和,氣氛浪漫,無論室內室外環境佈置都好有情調!呢度個chef好細心和熱誠,介紹又講解他們的菜式獨特之處!Burrata, caponata e basilico巨型白色的水牛芝士放在中間,食時混埋其他雜菜,味道已經非常豐富了!Vitello tonnato慢煮薄片小牛肉、上面有白色吞拿魚泡泡,加上一粒粒炸脆capers,三樣嘢加埋一齊食,小牛肉更添美味。Carpaccio di Ricciola e agrumi 油甘魚薄片,用上橙汁同檸檬汁調味,仲有魚子醬添,酸酸甜甜之餘,仲提升鮮味!Pappardelle al cinghiale野豬肉寬條麵,寬條麵很有「咬」口!混合埋濃郁的醬汁,非常惹味的一款菜式!佳餚當然要配美酒啦,今晚我哋要了2款不同的酒:White Wine - 易入口,好適合女仕們飲!而另一款叫Bubbles - 酒味不太濃,味道似果味汽酒!Tiramisu賣相吸引,份量足夠兩個人分享,甜度又適中!提子 / 朱古力 / 餅干餐後小吃的提子原來是浸在Grappa烈酒中,怪不得除咗原有的提子味,又帶點酒香味!Latte最後飲埋一杯靚咖啡,感覺真的非常
Burrata, caponata e basilico
巨型白色的水牛芝士放在中間,食時混埋其他雜菜,味道已經非常豐富了! Vitello tonnato
慢煮薄片小牛肉、上面有白色吞拿魚泡泡,加上一粒粒炸脆capers,三樣嘢加埋一齊食,小牛肉更添美味。 Carpaccio di Ricciola e agrumi
油甘魚薄片,用上橙汁同檸檬汁調味,仲有魚子醬添,酸酸甜甜之餘,仲提升鮮味! Pappardelle al cinghiale
野豬肉寬條麵,寬條麵很有「咬」口!混合埋濃郁的醬汁,非常惹味的一款菜式! 佳餚當然要配美酒啦,今晚我哋要了2款不同的酒:White Wine - 易入口,好適合女仕們飲!而另一款叫Bubbles - 酒味不太濃,味道似果味汽酒! Tiramisu
賣相吸引,份量足夠兩個人分享,甜度又適中! 提子 / 朱古力 / 餅干
餐後小吃的提子原來是浸在Grappa烈酒中,怪不得除咗原有的提子味,又帶點酒香味! Latte
最後飲埋一杯靚咖啡,感覺真的非常完美呢!❣️