2022-12-08
🍹今晚係荃灣西海邊附近搵間餐廳🍴兩個人靜靜地撐下枱腳嚕🥳🥳🦞Bouillabaisse $368🌈呢個用馬賽魚湯做嘅海鮮拼盤真係非常之出色呀🥳先講佢個湯底🔥湯汁集結曬所有海鮮食材嘅精華😍所以味道又鮮又甜又濃郁呀❤配合埋佢上面嘅海鮮🦞🦀🦐🦑🐙令我回味無窮呢🥳🥳🦆Duck Confit $195🌈見隔離枱食緊呢菜好香又靚❤所以我哋又叫黎試吓😍呢個法式封油鴨腿係充滿住順滑又柔軟嘅口感🔥脂肪平均👍肉質鮮嫩🥳鴨腿仲好肥美肉味濃🔥令平日唔「好」羊嘅我哋都食到嘴舐舐呀🥳🥳🐚Escargots Cocotte $105🌈法式田螺係我最鍾意食嘅其中一個法式餐前小食喔🇫🇷呢個夠晒特別呀👍佢裡面除咗有好多田螺嘅肉之外🐚仲有一啲一粒粒好似麵粉嘅食材😍口感煙煙韌韌❤️勁好味呀🥳🥳🇫🇷 Crepe Suzette $88🌈雖然已經有d飽😍但我點會錯過食甜品嘅機會吖🥳呢個經典嘅法式甜品🍮外表就係一個法式薄餅滿身沉浸係柑橘蒸餾酒入面❤店員一點火🔥佢就會燃起炫目嘅青色火焰🔥又醇又香嘅煙味令你好想一啖咬落去呀🥳🥳🍹Pomegranate mojito $85🌈呢杯cocktail口味比較獨特❤French dry cide
🦞Bouillabaisse $368
🦆Duck Confit $195
🐚Escargots Cocotte $105
🇫🇷 Crepe Suzette $88
🍹Pomegranate mojito $85
🌈呢杯cocktail口味比較獨特❤French dry cider、white rum、grenadine、fresh mint同埋lime🍾Happy Friday對住個海同朋友吹下水真係好relax喔🥳🥳
🌿Anti-Stress Tisarom $45
🌈呢個喜歡呢個drink嘅香草🌿裡面🈶️香茅、薰衣草,玫瑰花瓣同埋蘋果乾🍎入口已經有好舒服嘅感覺❤我覺得好啱夜晚飲添🥳🥳