2023-08-02
半開放式餐館一入門口已經見到西洋棋樓梯,打卡一流📷入面浪漫感高既洞穴,好高級Bread叫完嘢食就送上麵包俾我哋食住等,一嚟麵包已經有三款,而且麵包嚟到嘅時候係熱嘅,即叫即焗👍👍Iberico ham 🍖48個月西班牙伊比利亞黑毛豬火腿配哈密瓜同無花果黑毛豬即叫即切,我上網睇返個價錢嚇親😂一個完整嘅竟然要$15000但佢有別於平時嘅ham,食落去甜美帶一點鹹香,但又唔會好鹹,配搭埋哈密瓜同無花果食更加出色,一鹹一甜中和左個味道好好味😋Tuna tartare with lobster gelatine 🦞黑魚子,酸忌廉,龍蝦汁啫喱,三文魚子,吞拿魚他他份量都算多,龍蝦汁啫喱裏面真係有龍蝦肉,估佢唔到將佢哋混合埋一齊食令到吞拿魚他他嘅味道更加出色Onion Soup🧅🍲法式洋蔥湯係法式餐廳呢個我都幾大愛,原因係因為佢滿滿嘅洋蔥,有兩塊浸滿左洋蔥湯嘅麵包再配搭左勁多嘅芝士,飲落去每啖都有拉絲芝士大滿足Black truffle penne🍝黎到揭蓋後聞到香噴噴嘅黑松露味新鮮嘅黑松露配忌廉汁食落去好惹味😋😋Grilled Australia baby lamb rack🐏羊架配蘆筍,甘筍,薯
入面浪漫感高既洞穴,好高級
Bread
Iberico ham 🍖
48個月西班牙伊比利亞黑毛豬火腿配哈密瓜同無花果
黑毛豬即叫即切,我上網睇返個價錢嚇親😂
一個完整嘅竟然要$15000
黑魚子,酸忌廉,龍蝦汁啫喱,三文魚子,吞拿魚他他
份量都算多,龍蝦汁啫喱裏面真係有龍蝦肉,估佢唔到
將佢哋混合埋一齊食令到吞拿魚他他嘅味道更加出色
Onion Soup🧅🍲
Black truffle penne🍝
黎到揭蓋後聞到香噴噴嘅黑松露味
新鮮嘅黑松露配忌廉汁食落去好惹味😋😋
羊架配蘆筍,甘筍,薯蓉,黑椒汁
5成熟嘅羊架我終於食到喇,平日喺唔同嘅餐廳食羊假要五成熟大部份時間都已經係七成熟,但佢呢間真係做咗5成熟,咬落軟軟既肉而且好香嘅羊味,大讚
Passion fruit Catalana🍮
熱情果,焦糖梅,新鮮熱情果
味道酸酸甜甜好開胃同焦糖布甸出奇地夾,做結尾甜品唔會太甜幾唔錯
Pineapple martini 🍍🍸
有啲驚喜,martini本來係比較濃味既cocktail
出奇地嘅係佢嘅菠蘿味超級濃郁,然後到最尾會飲到酒精嘅味道👍👍👍
Tripsy daisy🍊🍹
好香濃嘅橘子味