2015-10-17
之前都聽過朋友提過呢度既晚餐「性價比」十足,所以是晚襯慶足生日的機會去試下。由於Openrice個page附設online訂枱,所以過程十分方便一分鐘就搞掂,完全無難度!餐廳位於灣仔既樓上舖,由地鐵站行過去約十分鐘左右,location方面可謂無得輸!一出電梯,好似去左歐洲既餐廳咁,非常有特式。雖然裝修唔算好新淨,但睇得出老闆喺佈置上落足工夫,用戶外木做主題既屏風同埋小擺設就好似去到北歐過聖誕節咁,個mood超級浪漫!是晚叫左$380一位既五道菜menu。要留意呢度係完全唔收cockage fee既,所以最啱鍾意飲私家酒既朋友!Escargot de Bourgogne︰田螺size方面好似細左少少,味道同我喺法國巴黎食既味道亦都唔係太一樣。雖然唔多正宗,不過整體質素黎講都算中上。Quiche of le blanc︰Quiche 冇乜太大驚喜,整體中規中距,下次可以試其他appetizer!Tea cup of daily soup︰南瓜湯南瓜味十足,用茶杯裝住去飲別有一番風味,感覺十分特別!Fruit sorbet for refreshment︰Rasberry 同埋芒果味sor
是晚叫左$380一位既五道菜menu。要留意呢度係完全唔收cockage fee既,所以最啱鍾意飲私家酒既朋友! Escargot de Bourgogne︰田螺size方面好似細左少少,味道同我喺法國巴黎食既味道亦都唔係太一樣。雖然唔多正宗,不過整體質素黎講都算中上。