2014-06-19 3202 瀏覽
上年的這個時候身在瑞士德國享受蜜糖月亮之旅, 今日老公便帶我去左一間好特別的餐廳再回味下~我一入到去就很喜歡了,個環境很有外國小屋溫暖味道~個格調真的瑞士~ 不過老公話這是間奧地利餐廳~ 所以見到BAR檯都是外國人~老公點左個Raclette Cheese ,他話好多人推介~不過真係好好味阿!都係我最難忘的一道菜~不過兩個人吃就有少少漏我地都點左個salad, 不過就好奇怪salad 係上完個烤cheese 先來~不知道是否刻意安排呢~因為剛剛好消除cheese 的漏~~等左幾耐個主菜-豬手出場la!!個皮脆po po~同在德國吃的一樣ya Yummy Yammy!!最後點左個homemade Rumtopf 畫上完美句號~因為我同老公喜歡rum 的味道~所以這個甜品都好特別同好香~不過吃完有點醉醉地
因為剛剛好消除cheese 的漏~~
等左幾耐個主菜-豬手出場la!!
2014-06-17
慶祝紀念