2025-01-20 89 瀏覽
講吓呢度嘅環境,位於13樓A室嘅Deep Sea oyster and Steak 🥩 格局好有品味,窗邊有一座發光嘅砌圖貓貓燈!好特別,而有一些座位就會有一啲珍珠鏈配搭假花,或者畫框配花,非常之典雅!座位都幾闊落,我哋一日去完海洋公園之後都覺得好攰,呢度坐得係好舒服嘅,墨綠色真皮嘅梳化帶點古典味~餐廳嘅環境仲好寧靜,唔會話因為有酒飲就好嘈吵,着重浪漫情調嘅,好似我哋咁拍拖係幾啱嘅!見部份OpenRice食評冇介咩紹過呢度嘅刺身紅蝦,專誠嚟試吓再作介紹~連埋切片檸檬同Wasabi上嘅一盤紅蝦刺身,性價比超高,食落都肉質肥厚!非常新鮮彈牙,只需$40一隻,實在係好值得!跟住落嚟嘅前菜就係鵝肝多士、一樣係CP值滿分💯,鵝肝香氣滿溢我的嘴巴!大大件超滿足!好Creamy~襯埋意大利黑醋汁,好match,配落實多士度夾到一絕!呢個賣相同味道我已經會比100/100,堪稱excellent! 💯之後係叫咗羊架做main course,沙律菜同薯角構成美的擺盤,提升了我們的食慾!男朋友更加話羊架肉汁鮮嫩,滋味無窮~拍得住求婚大酒店叫嗰個羊架嗰個就水準!最後我哋叫咗兩杯嘢飲:男朋友的一杯柚子梳打,同

最後我哋叫咗兩杯嘢飲:男朋友的一杯柚子梳打,同我的荔枝烏龍茶。嗰個杯荔枝烏龍好甜好好飲,仲好夠凍,比我哋個杯都好別緻。帶點簡約而型格的風格。

✳️特別一提,要介紹埋佢嗰個套廁,都幾幾大同幾乾淨,入邊仲有個其實大型化妝燈鏡子,連廁紙座都係熊貓仔咖,果然係支持大熊貓經濟嘅fans!
羊架
2025-01-19