2023-07-02
放大假 同老婆海之戀行街掃貨 一袋二袋半載而歸😎😎行到攰 食埋晚餐🥣見到法菜Odelice新出 晚市二人套餐午餐 好豐富 室外室內仲對住海景Chill😍先來是日精選餐湯 濃稠適中 配法國麵包 烘到脆卜卜 有誠意👍跟餐加法國直送生蠔🦪新鮮脆口 蠔味濃郁特意點了白酒 果然層次更加提升🥳🥳望住海景美酒佳餚 傾吓偈 真係賞心樂事🥰🥰頭盤三選一一口燒豬腩 份量十足 擺盤又靚 似主菜多啲喎🤣🤣豬腩肥瘦相間兩邊煎得金黃香脆 😝😝主菜選擇也不少 五選二海鮮墨汁意粉 紐西蘭青口大蜆 非常鮮甜 意粉軟硬適中 墨汁亦相當配 紐西蘭青口出色!大隻肉厚 鮮味👍澳洲肉眼牛扒伴薯條 黑松露紅酒醬汁我哋特別喜歡肉眼 牛味特別濃郁 五成熟剛剛好 粉紅粉紅 有少少脂肪位 特別香 黑松露紅酒醬汁 好特別 濃得嚟帶少少酒香 十分match😋😋甜品選了花生朱古力可麗餅法菜來說甜品可麗餅亦算是signature當然要試啦可麗餅煙韌 有蛋香 伴朱古力酱 焦糖雪糕 加上花生口感更加好🥳🥳滿載而歸 店員服務仲好低心跳 呢個價錢嚟講 真係冇得輸
跟餐加法國直送生蠔🦪
新鮮脆口 蠔味濃郁