2020-07-04 216 瀏覽
想去海南島但而家又而家未有機會可以去到嘅朋友,不妨可以嚟便民腸粉,一嘗海南美食一入到去就有一大張餐牌睇晒有咩食,地方唔算太大,好有小店嘅感覺,而且有著古法傳統手工既美食,大家真係要支持下天氣熱辣辣,飲返杯凍豆漿就夠哂解渴,石磨豆漿果然係唔同d,真係好鬼死滑架呢碗海南粉真係係香港未見過上面有花生、芫荽、牛肉絲、酸菜,將佢哋同米線撈埋一齊食,個汁就甜甜地,成碗面都幾夾,因為有汁嘅關係成碗面其實一啲都唔乾,夏天食就啱晒啦我哋叫咗兩款茶果試吓,白色嘅係原味,綠色嘅就有雞屎滕味,好似去咗轉長洲咁入邊係有爆多花生粒㗎,出面就好煙銀我引頸以待嘅石磨腸粉終於嚟啦,腸粉皮真係好薄餡料我哋就揀咗豬肉,呢個都係出邊比較少嘅餡料你碗粥好有家嘅味道,粥都煲到好棉
豆漿
呢碗海南粉真係係香港未見過
海南粉
茶果
入邊係有爆多花生粒㗎,出面就好煙銀
石磨腸粉
你碗粥好有家嘅味道,粥都煲到好棉
髮菜蠔豉粥
2020-07-01