2023-03-01 55 瀏覽
元朗教育路出晒名係食店林立,今日呢間凱悅無骨海南雞專門店,平日路過見到都算多捧場客!話明係海南雞專門店,招牌當然係海南雞,除咗海南雞之外仲有其他餐品,例如係鹽水加積鴨、白雲無骨豬手!今次食嘅係「至抵食2人套餐」,咁多嘢食都只係賣$168!主食當然係揀返招牌無骨海南雞😎店家標榜雞隻係以粟米飼養,而且係無激素,食落特別大隻😱肉質零舍唔同,夠晒嫩滑,就連平時唔係點食雞皮嘅我,連埋皮食都完全冇問題😌😝食海南雞,真係要配返碗油飯先過足癮🤪雖然香港嘅冬天去到尾聲,但仍然明顯感覺到涼意,飲啖靚湯暖下胃就最好不過喇😜呢碗枸杞豬潤瘦肉湯,出晒名係養肝、明目嘅湯款🤓全無味精,豬潤唔會煮得太耐,係我鍾意嘅軟嫩口感😋瓣醬豆腐,完全做到外脆內軟嘅效果😍再配上瓣醬,咁香口嘅小食的確令人難以招架!生薑柑桔梳打,味道辣辣哋又帶點兒酸澀,好有特色嘅一款飲品🍹呢度仲係俾足一罐梳打水,絕無呃秤😄柚子蜜,都係跟餐飲品~
今次食嘅係「至抵食2人套餐」,咁多嘢食都只係賣$168!
食海南雞,真係要配返碗油飯先過足癮🤪
柚子蜜,都係跟餐飲品~