2021-05-11
K11商場有好多過江龍 其中一間就係新加坡出名嘅海南雞飯😝文華海南雞飯 $118 無理由唔食招牌菜既🤪點菜既時候店員會問加唔加$10轉雞髀 但我地就冇加(一嚟冇咁肥🤣)但結果都有一半份量係雞髀一半雞胸 份量的確唔少 海南雞嘅肉質非常嫩滑😭 就算係雞胸都唔係鞋 雞皮唔會好油膩 反而幾爽口 本身個醬汁甜甜哋幾清爽同海南雞已經好夾 另外三隻醬汁都唔錯 特別提提薑蓉 好重薑味👍🏼 油飯都好出色🍚淡淡既蒜香味 又有好香既雞油香味 飯粒粒分明 煙煙韌韌 就咁食都好好味😋❤️白胡椒肉骨茶配白飯 $108好重胡椒香味但同時又唔會太嗆 有四至五嚿排骨 都煮得幾淋 骨肉好易分離 呢個菜送飯真係一流檸檬薏米水🍋 $32 好清新既味道 薏米煮得好好 整體嚟講唔會太甜 好fresh 可以中和返食物既咸味美祿恐龍🦖$32美祿好濃郁 仲有脆脆好好咬 中意美祿既話就岩哂😝
文華海南雞飯 $118
文華海南雞飯