2020-08-08
<海南雞飯出色 抵食又高質>喺中環呢間牛車水 主力做 海南雞 仲有滷肉 豬手等等野食 問番老板 可以喺上年5 月 就遇社運再加肺炎 仲生存到仲要再開多三間分店一定有過人之處👍🏻 睇番 menu食物唔貴 .中環店堂食外賣都有 食物質素高 尤其海南雞 好有新加坡既味道 值得一試👍🏻🍴海南雞半隻85 蚊🐥 加雞腎5 蚊🐤加油飯15 蚊🍚大大碟雞飯 雞包括左雞脾 雞胸 雞翼 仲有後加既雞腎 雞肉係用冰鮮雞 再加上用冰過冷河既方法❄️ 雞肉 好夠彈牙 連雞胸既雞都有雞味同有口感嫩滑 😁當然 雞脾更加爽滑 雞皮夠彈牙 中間有 d晶瑩既肥膏😈 雞肉嫩滑 仲有有咬口既雞翼 凍凍地既温度食佢雞翼皮更正👍🏻雞腎 都整得好夠爽口彈牙 另一方面唔夠味可點 醬汁 整體星加陂既醬汁冇甘濃味 薑蓉切得夠碎有口感 甜辣汁其實唔算辣 加少少甜豉油其實都好夠味 而個人覺得最正係個白飯 雞油味極香🐥d雞湯完全滲哂落飯入面好香雞味 飯粒又煮得夠彈牙 唔會硬 充滿住煙靭既口感🍚 推介推介😍🍴新加坡牛肉🐂新加坡牛肉既醬汁偏黏稠 有 d葱花 食落咸甜適中 只有微辣 牛肉用左牛面珠登 好正 佢既口感 外面有
<海南雞飯出色 抵食又高質>
🍴海南雞半隻85 蚊🐥
加雞腎5 蚊🐤
加油飯15 蚊🍚
大大碟雞飯 雞包括左雞脾 雞胸 雞翼 仲有後加既雞腎
🍴新加坡牛肉🐂
新加坡牛肉既醬汁偏黏稠 有 d葱花 食落咸甜適中 只有微辣 牛肉用左牛面珠登 好正 佢既口感 外面有 d硬 入面軟熟 仲有 d層次感 令到醬汁更入味 脂肪度中上 牛肉味濃度適中 🐮啱撈白飯食😄
🍴冬瓜湯 🍲
跟餐既冬瓜湯 全無味精 冬瓜清熱夠香甜 食海南雞飯前飲一啖夠哂正😍
🍴滷肉飯加温泉蛋 38 蚊🐖
食完海南雞飯 覺得正 就外賣埋個滷肉飯 滷肉切得大細適中 大慨8成係肥瘦適中既豬肉 2成係有 d爽口既肥膏 豬油味香 撈埋熱辣辣既白飯正🍚 粟米夠香甜🌽 加埋 香滑既温泉蛋撈飯更滋味🥚
#滷肉飯 #温泉蛋 #海南雞 #冬瓜湯 #牛肉 #新加坡菜
Score 平均分< 8.2/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#牛車水海南雞專門店
中環機利文新街30號地鋪
~~~~~~~~~~~~
=====================
=====================