2023-06-02
5/6月係父母親大人既節日🧔♂️👱, 佢地對於中菜總係有情意結🪢 要慰勞咁辛苦既佢地, 精緻中菜+無敵海景既靚餐廳就最岩啦 係海港城LCX果邊行到盡頭落扶手電梯到地下, 已經比個entrance氣派震懾左窗邊係毫無遮擋既維港景, 唔落雨既話仲有戶外位幾chill🌃裡面黑得黎都有好多📐幾何圖形既modern燈飾最加分係因為影人樣唔夠光, 侍應被問幫忙影相果陣會自動拎個打光版過黎影, 超pro超貼心-食粵菜點可以唔食燒味, 呢度既叉燒非常出名, 用西班牙黑豚肉嫩腍多汁🇪🇸而龍眼蜜既honey glaze甜而不膩仲帶果香🍯, 配埋青紅提子乾食更香🍇 另一個招牌斑片肉鬆魚湯泡飯真係好surprise可以咁好食!奶白色既魚湯非常鮮味, 飲哂成碗都完全無味精既口渴🐟 斑片肉質挺身彈牙🐋, 肉鬆脆米泡飯有幾種唔同口感好有層次, 個感覺似係食緊高級版潮州方魚肉碎粥🍲仲有個原個南瓜盅好岩打卡🎃甜南瓜煮至兩種唔同口感: 有咬口既南瓜塊/綿滑南瓜蓉, 加埋好有質感既燴蛋白 - 有咬口得黎又唔老🥚, 係非常得意既菜式-餐牌非常多樣化, 保留粵菜既精華之餘又有d新意加落去, 甚至係1d fusion位, 好有心
裡面黑得黎都有好多📐幾何圖形既modern燈飾
仲有個原個南瓜盅好岩打卡🎃
餐牌非常多樣化, 保留粵菜既精華之餘又有d新意加落去, 甚至係1d fusion位, 好有心思 另外仲有個餐牌係「春季廚師推介」, 係行政總廚Harry Hung會根據時令設計期間限定既新菜式, 不時不食之餘更增添新鮮感, 增加回頭率
整個環境同氛圍圍都好有氣派, 直程係酒店級數, 我覺得都值得呢個價位 不過當然多人食d share會更好, 呢個都係中菜相對地比較高CP值既特式, 用黎慶祝就岩哂啦