2022-01-29
早幾日訂咗book六公館同屋企人食餐好啲既新年飯!今次我地叫咗黃金滿屋套餐,有7款新年餸,配合埋海景簡直一流!最欣賞呢個甜蜜美滿『龍眼蜜燒西班牙黑豚叉燒』真係超正!食落覺得啲龍眼蜜cover成嚿黑豚叉燒,好入味, 肥瘦均勻,大人小朋友都鐘意食 黃金撈起『雞樅菌撈黃金耳』有少許麻辣嘅味道,落口感層次豐富,雞樅菌好爽口,做前菜一流 我地一致意同覺得大展鴻圖『鴻圖海皇翅』好好飲,好足料,入面有蟹肉同海皇翅,好滑又爽口,飲完仲想再飲呀👍 最特別係恭賀金鳳鳴『龍井燻太爺雞』好少食到用龍井燻,令到隻雞入哂味!太爺雞好滑, 完全唔鞋,正呀❤️ 金哈大笑『金不換奶油蝦』賣相好好睇之餘,味道好特別!有金不換既味道,啲蝦係用油炸,食落去脆卜卜,好惹味 苦盡甘來『八寶白涼瓜』呢一味最啱老人家食,食落甘甘地又唔苦,連埋入面啲餡一齊食啲味道啱啱好👍發財好市長壽麵蠔豉配發菜幼麵,一家大細都啱食,味道唔會太咸, 又好好意頭!
我地一致意同覺得大展鴻圖『鴻圖海皇翅』
金哈大笑『金不換奶油蝦』
發財好市長壽麵