2025-01-14 0 瀏覽
今年莆田海蠣節又番嚟☺️、又推出佢嘅特式美食、每一次都保持到好水準價格有唔貴、我覺得都好抵食、同時而加做仲緊*海蠣兩道菜*又食道福建特式地道美食🤭*又有1人套餐真的唔錯*值得試吓又係好抵食!海蠣兩道菜 $2187種食法,一次食到兩種口味九層塔香燜海蠣呢一款香燜海蠣望見整窩上枱🤔、揭開蓋煙霧彌漫卜卜聲散發香噴噴味😚、金黄酥脆嘅海蠣外脆内嫩😋、入口好有鹹香又惹味、配埋九層塔兩者都好夾!黑松露海蠣燒豆麵整款以特式窩送到上枱、賣相睇得吓好想食🤤、燒豆麵食到入口煙韌彈牙滑口、湯汁入口濃濃黑松露味道😋、加埋冬菇及其它配料雙重香味更加好食又美味!阿元香草雞 $98呢一碟阿元香草雞賣相都唔錯🤔、香草雞醮著整碟香滷汁、令到皮肉緊實更加入哂味😋、入口味道好香😚、香滷汁又帶點酒香味道!莆田荔枝肉 $98 例牌呢一碟莆田荔枝肉係招牌菜之一、整碟賣相色澤睇得吓、色澤味道酸酸甜甜好醒胃、肉質外脆内腍嫩又有咬口味道好正😋、配埋荔枝清甜有助解膩!黃金荷葉包 $38呢一個荷葉包金黃香脆賣相夠哂吸引、外皮沾滿一粒粒白芝麻香噴噴😚、荷葉包夾住美味肉絲條、洋蔥絲、生菜,令到荷葉包食到入口外酥脆、內腍嫩啖啖口感美味又好食😋、我都

海蠣兩道菜 $218
7種食法,一次食到兩種口味

九層塔香燜海蠣

黑松露海蠣燒豆麵

阿元香草雞 $98

呢一碟阿元香草雞賣相都唔錯🤔、香草雞醮著整碟香滷汁、
令到皮肉緊實更加入哂味😋、
入口味道好香😚、香滷汁又帶點酒香味道!

莆田荔枝肉 $98 例牌

黃金荷葉包 $38

呢一個荷葉包金黃香脆賣相夠哂吸引、外皮沾滿一粒粒白芝麻香噴噴😚、荷葉包夾住美味肉絲條、洋蔥絲、生菜,令到荷葉包食到入口外酥脆、內腍嫩啖啖口感美味又好食😋、我都好鍾意食🤭!

薄荷枇杷凍 $38

呢一款薄荷枇杷凍、喺一時凍又乾燥、一時熱嘅天氣食吓都唔錯🤔、上面放咗個枇杷、下面將枇杷熬成汁做果凍入口軟綿又滑口😋、酸甜薄荷爽口帶點潤喉口感、甜度適中味道都唔錯!

桂花陳皮燉雪梨 $48

係呢個凍凍哋天氣飲番碗陳皮燉雪梨夠哂滋潤、飲入口啖啖桂花清香😚、又潤喉化痰又有止咳之用、而甜度適中味道都幾好😋!

2024-12-26
午餐