草根姐妹👩🏻👧🏻一年前曾經食過Joomak嘅人蔘春雞湯火鍋🐥🍲,食完覺得深深被滋潤🥰,感覺係養生之選❤️!今次同妹妹一於再去食另一個湯底!去到先知原來現時星期2轉左做放題形式火鍋,所以好多人,要食的話星期2去會抵食d濟州蝦汁泡菜蜆湯底($268) + 龍蝦豐盛拼盤 ($528)Jeju Clam Pot In Spicy Kimchi Prawn Soup Base Lobster Platter 🍲新鮮龍蝦Lobster🍲日本生蠔Japanese Oysters🍲美國肥牛U.S. Beef🍲豬腩片Pork Belly Slices🍲脆皮芝士腸Crispy Cheese Sausages🍲自家製泡菜墨魚滑Homemade Kimchi Cuttle Fish Paste🍲泡菜鯪魚滑Kimchi Dace Fish Paste🍲冰菜Iceplant🍲羽衣甘藍Kale 🍲南瓜Pumpkin🍲紫薯Purple Potato🍲豆結Soya Knots🍲栗米片Corn湯底由一開始已經有濃濃蝦膏味🦐!真心超驚喜😍!鍋內仲有海量卜卜蜆,好似食極都食唔完咁😆,泡菜味反而唔濃郁,不過淨係個蝦膏味已經贏晒!

Lobster Platter

🍲南瓜Pumpkin
🍲紫薯Purple Potato
🍲豆結Soya Knots
🍲栗米片Corn

另外點咗個龍蝦拼盤 ,原隻龍蝦活生生咁送上枱,肉質鮮甜有彈性,仲要有膏添👍🏻。
拼盤內有生蠔、肥牛、豬腩片、脆皮芝士腸、泡菜墨魚滑同鯪魚滑。

另外仲有各式蔬菜🥗,特別在有冰菜同羽衣甘藍。冰菜索晒個湯底好鬼正😋!
淥完個龍蝦成個湯鮮甜到不得了!係真正嘅龍蝦湯🤤!大家食到最後記得飲下個熱湯🍲暖暖身♨️。
(草根直情想打包個湯番屋企第2日煮麵食🙈)

不過有一點不足,如果能先將龍蝦切件再上,會令整個用餐過程🍴過程更美好😳。而家要草姐係大家面前表現生拆龍蝦有d唔好意思🙈

總括而言,雖然價錢比較貴💰,不過計落佢地都幾重本嫁,又有新鮮龍蝦,又日本生蠔,仲有海量🌊卜卜蜆。偶然打個高質邊爐,係一種奢侈嘅享受✨!

PS: 有個男侍應全晚態度都超好! 有禮貌又會搞氣氛,好欣賞佢嘅態度啊
15 分鐘 (堂食)