2024-08-28
香港文華東方酒店閣樓嘅 Clipper Lounge話咁快就裝修完成😍「快船廊」以全新面貌示人,座位而家更加舒適modern更有活力!一餐自助餐可以食齊曬文華各間餐廳嘅特式菜,真係要留定個肚先好去啊😋海鮮區所有嘅海鮮都十分新鮮,而且refill得十分快! 生蠔特別受歡迎,肥美又大隻🦪😍重點係冇限拎取次數,想食幾多就可以食幾多!😍 麵包蟹都係十分受歡迎,蟹膏多到可以放滿成個口🙌🏼熟食方面同樣應有盡有,必食佢地嘅海南雞飯,Prime Rib! 海南雞肉質十分滑,而牛扒邊邊燒得好香脆又大塊!仲係超重芝士味嘅芝士輪卡邦尼意粉,差d以為食緊一大舊芝士落肚,絕對係cheese crazy lover No.1!🤣最後一定要留肚食甜品!勁多款式樣樣都想試,必食Signature Cheesecake & Chocolate Mousses! 新增嘅自家製雪糕 counter可以試埋奶茶味同朱古力味,超級濃嘅感覺!🥰