2016-09-13 239 瀏覽
難得大家都準時放工出到尖沙咀,本身諗住行吓先食飯,目標行緊去Apple Shop,路過大家都比呢張相吸引住,「嘩試吓囉!」,就衝左上4樓喇!哦?門口放左好多酒類裝飾,又有個備長炭牌,就趟門睇吓。當時7pm左右,以星期五來說客人不算太多,店員話新開張仍在試業中,慢慢睇吓menu,亦有推介築地直送活魚同埋魚缸海鮮,望住個魚缸見到d蝦同龍蝦好活潑咁同我地打招呼。好!小試牛刀啦不如~A5和牛,淺嚐一下,好juicy燒到剛剛好(充滿住炭香味,備長炭燒係唔同d喎)我地叫左個浜燒二人前,見到師傅幫另一位客人燒緊花竹蝦⋯⋯我地下次食!蟹肉蟹膏甲羅燒、帆立貝、鮑魚、海蝦店員會幫我地處理燒物,唔駛我地操心,加分!一個字「鮮」!尤其我好鍾意食甲羅燒,主要我食晒~壽司盛刺身都新鮮,可惜佢今日既風頭比海鮮搶晒囉!綠茶可樂,OK啦~下次要多d人嚟,可以叫多d野食,食多d海鮮,又可以試吓佢d sake/whisky⋯⋯或者涼d可以考慮坐出面outside area望住廣東道飲野應該都好feel!

好!小試牛刀啦不如~

蟹肉蟹膏甲羅燒、帆立貝、鮑魚、海蝦

壽司
刺身都新鮮,可惜佢今日既風頭比海鮮搶晒囉!

綠茶可樂,OK啦~

A5和牛
花竹蝦