2025-02-24 0 瀏覽
永遠都話食串燒係最好嘅談心地方,慢慢燒慢慢食,又可以傾吓偈。呢間分店仲做緊每日都有唔同嘅海鮮特價咁啱今日係星期一我哋就揀咗個串燒蝦。 蝦身飽滿,外殼燒到金黃微焦,隱約見到入面雪白嘅蝦肉。輕輕咬一啖,外脆內嫩,蝦肉嘅鮮甜同炭火嘅香氣完美結合,食完仲想再食! 另外好有驚喜嘅係串燒土豆串,土豆片切得厚薄適中,表面燒到微微焦香,撒咗啲孜然同辣椒粉,咬落去外皮脆脆哋,入面綿綿軟軟,帶住淡淡嘅甜味,簡單但係好食到停唔到口! 食串燒又點少得燒雞全翼,雞翼外皮燒到油亮發光,醬汁滲入每一絲肉入面,咬一啖,皮脆肉嫩,汁水爆出嚟,濃郁嘅炭烤香氣即刻喺口入面爆發,真係食到連手指都要吮乾淨! 另外燒茄子燒到軟腍腍,表面鋪滿蒜蓉同香蔥,醬汁滲透晒入去,入口即化,蒜香同茄子嘅清甜互相襯托,層次豐富,食到人都陶醉咗! 最特別嘅係佢呢度竟然有鵝肝多士,鵝肝煎到外焦內嫩,鋪喺烤到脆卜卜嘅多士上面,一啖咬落去,鵝肝嘅豐腴同多士嘅香脆形成完美對比,濃郁嘅油脂香氣喺口入面蔓延,奢華又滿足! 最後叫咗個蜆肉粉絲,啲顯雖然細隻,但係蜆肉鮮嫩多汁,粉絲吸收晒湯汁嘅精華,啲粉絲爽得嚟又夠晒濃味,份量好充足添。

2025-02-17