餐廳: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
資訊:

2023-12-17 56 瀏覽
今日約咗兩個海鮮控朋友食海鮮粥底火鍋 朋友介紹呢間蟹仙蒸氣火鍋啲海鮮好新鮮 仲要好特別 唔同其他嘅火鍋店 聽聞係老闆自己直接入貨 當然要嚟試吓啦!地點好近地鐵站 方便就腳 樓高兩層 座位都算闊落 我哋每人都叫咗個海鮮套餐 有9款海鮮+蔬菜同埋個粥底 每款海鮮都有唔同嘅蒸煮時間 店員將海鮮放上蒸鍋 好有耐性地講解每樣嘅原產地同食法 超級讚👍🏻日本赤蝦 台灣九孔鮑魚 饅頭蟹 琵琶龍蝦 菲律賓奄仔蟹 日本珍珠蠔 加拿大馬刀貝 日本元貝全部都好新鮮 食完滿口海水味 好食到不得了 食完蔬菜後 重頭戲嚟啦 咁多海鮮嘅精華滴落啲粥度 配上蔥花同菜脯 唔需要任何調味料 已經好鮮甜 雖然已經好飽 都忍唔住食兩碗 最後店員仲送上每人一碗嘅椰汁碎燕做飯後甜品 超窩心🥰我同兩個朋友食完後都非常滿意 值得推介👍🏻👍🏻