早前在網上見到有人分享這個海鹽焦糖布雪, 立即好有興趣等放假去試, 早兩日終於買到了! 實物比網上圖片仲大個, 原來除了海鹽焦糖這款新味道, 仲有好幾款味道例如原味, 士多啤梨,朱古力和抹茶, 不過買的時候士多啤梨和朱古力都賣晒, 所以都係先試海鹽焦糖味先啦~海鹽焦糖布雪...面同底兩塊蛋糕蛋味好香, 質感真係好鬆軟!!忍唔住會按佢幾下先食中間海鹽焦糖餡味道特別, 好香濃焦糖味, 個餡整得好軟滑, 又會清晰見到個餡入面有一點點黑色的東西, 估計是海鹽, 食既時候會猶豫究竟口中呢種係鹹味定係甜味呢, 好得意既感覺!! $15幾抵食!仲有, 加$9優惠價買左個"完熟水果蕃茄啫喱"試下~ 原本呢個純粹見特價+包裝成個蕃茄咁得意所以試下..雖然我都鍾意食蕃茄, 但因為以前曾經飲過一種蕃茄汁罐裝覺得難飲..所以對呢個啫喱都唔抱有任何期望! 點知一食呢個啫喱又覺得好OK喎! 佢嘅口感唔係好彈彈下果種啫喱質地, 嚴格黎講應該係.....介乎大菜糕同啫喱之間既口感!比普通啫喱硬身DD. 味道有D似飲緊羅宋湯, 唔會好酸又唔會好甜, 好香蕃茄味! 我好喜歡!

2016-10-02