假日約朋友出黎旺角聚舊, 見朗豪坊d餐廳爆哂棚, 又限時用餐, 唔太適合吹水閒聊, 望過對面有間餐廳名叫---圍爐取暖, 好奇入去望下, 原來係一間新開以露營為主題嘅火鍋店, 座位亦以露營椅為主, 感覺可以懶洋洋嘆住冷氣圍埋一齊打邊爐, 而且仲推出咗新張優惠套餐, 正好合我地心水。新張優惠套餐特價HK$680 (原價$972) – 原價加一合共HK$778餐廳不設醬油費, 只收加一服務費。對比坊間大多火鍋店要收醬料費, 感覺抵咗!醬料返自助區:套餐指定湯底為每日限量20鍋---花膠雞湯(半隻)金黃色湯底, 半浸了半隻雞, 另有三件卷起細細件好滑不黏嘅花膠, 店員協助係另一邊將雞件剪成一件件, 方便分享。火鍋食材上檯都好快。安格斯牛小排: 牛小排牛脂呈雪花紋理, 分佈平均, 鮮嫩不會過膩, 脆肉鯇魚片: 魚片起雙飛, 稍為滾幾秒入口, 魚皮位超爽脆, 有魚鮮味。韭菜鮮肉餃: 餃皮厚薄適中, 餡料不算飽滿, 滾熟後一咬, 吸到湯汁, 所以不會太重口味。黑白無常: 原來係墨魚丸同墨汁丸, 口感幾彈, 有墨魚碎粒, 有層次又食到墨魚原本味道。 套餐亦包括了多種可盡吸湯汁嘅配料, 包括濕炸枝竹、
醬料返自助區:
套餐指定湯底為每日限量20鍋---花膠雞湯(半隻)
花膠雞湯(半隻)
火鍋食材上檯都好快。
套餐亦包括了多種可盡吸湯汁嘅配料, 包括濕炸枝竹、油麥菜、秀珍菇、蓮藕片, 夠哂健康!
水間粉: 煮嘅時候索咗湯汁, 令麵質林嘅同時又食到湯底精華。
ORDER呢個套餐仲有小食送, 只要FOLLOW & SHARE IG, 即送炸鰻頭一份(人頭計), 熱辣辣炸起, 表面金黃脆口, 點煉奶食, 一流!
2023-06-11