2020-09-16
之前想食好耐,但次次都唔係咁啱時間因為星期日佢係收六點星期日就次次都趕唔切🤦🏻♀️今次終於有時間 所以特登過嚟太子呢度食兩姊妹涼皮我以為有得坐點知原來冇得坐(可能係因為疫情原因)😂 搞到我哋買完之後要搵地方食😔。 今次叫咗兩碗兩姊妹涼皮一個要滷水牛肚一個要雞蛋豆乾再加多份椒麻雞。 合共$126 (其實都算係貴🤔? )佢嘅涼皮質地同四川嗰隻涼皮有啲唔同,佢係晶瑩通透一啲。我覺得佢嘅口感介乎於涼皮與川北涼粉中間。 用筷子一夾就好容易斷開🤔 而佢嘅汁係比普遍涼皮多,口味偏重口味重酸重麻。而辣度方面可以自己選擇。我哋叫咗一個小辣一個中辣,個人覺得中辣比較好啲😂😂 滷水牛肚係比較煙韌 口感正常,雞蛋豆乾 個人覺得幾特別都係一咬就碎 但反而食得出少少雞蛋味道同埋好滑。☺️而椒麻雞就好重麻味 都唔係好食得出雞嘅味道 而且全部雞都比較細舊同偏嚡身🤔 但反而雞皮好多😔。另外,店員幾好👍🏻幾有禮貌都幾熱情好耐心咁介紹啲配料比我聽👏🏼總括,試完一次就好了☺️😂。
總括,試完一次就好了☺️😂。