唔好以為想食港式小食就一定要掃街企係到食!今次發現一間位於葵涌新都會廣場既小點角落,港式咖喱魚旦、燒賣、煎釀三寶、牛腩應有盡有,坐係到涼著冷氣都可以掃街!🏠餐廳: #小點角落葵芳興芳路223號新都會廣場5樓574A號舖#掃街拼盤 $88#麥皮蝦芒果沙律脆筒 、#碗仔翅蒟蒻麵 、#特特大魚蛋 、#山椒鹹蛋黃雞翼 、#蝦頭油菜圃燒賣 、#新煎釀三寶 ,一上枱睇見成個拼盤都流曬口水!尤其是咖喱魚旦、鹹蛋黃雞翼、煎釀三寶呢三款最地道超越街邊食既水準!#麻辣牛根腩帶少少香辣腩汁製成牛根腩,香口之餘每一口都好入味,而且咬落去都好淋,好食!介紹完鹹點,餐廳仲有非常多種類甜品任君選擇!#雪糕雞蛋仔102畫室以畫畫的畫盤做靈感,草莓醬加朱古力醬當作顏料,雞蛋仔包裹著冰凍雪糕,一冷一熱冰火交融感覺,所以記得要快啲食!#芒芒小丸子椰皇蛋白 #芋頭西米露椰皇蛋白餐廳嘅椰皇蛋白都非常之出眾,原個椰皇包著蛋白再有其他材料作搭配,份量都非常充足,再加上椰皇內裡果肉甜蜜有口感,非常滿足!最後餐廳都有特色飲品「手藝小調」系列,品嚐過 #芒芒甘露沙冰 、 #苦瓜香檸茉莉 ,感覺完全媲美街邊手沖茶飲店味道,有時係葵涌行得攰

🏠餐廳: #小點角落
葵芳興芳路223號新都會廣場5樓574A號舖

掃街拼盤

#掃街拼盤 $88
鹹蛋黃雞翼+新煎釀三寶

#麻辣牛根腩

介紹完鹹點,餐廳仲有非常多種類甜品任君選擇!

雪糕雞蛋仔102畫室

#雪糕雞蛋仔102畫室

芒芒小丸子椰皇蛋白

#芒芒小丸子椰皇蛋白

芋頭西米露椰皇蛋白

#芋頭西米露椰皇蛋白

最後餐廳都有特色飲品「手藝小調」系列,品嚐過 #芒芒甘露沙冰 、 #苦瓜香檸茉莉 ,感覺完全媲美街邊手沖茶飲店味道,有時係葵涌行得攰既時侯,真心值得上來坐坐吃個小吃好好享受、品嚐。

2024-06-26
掃街拼盤