餐廳: Kcal
資訊:

2017-10-27 775 瀏覽
深井除咗燒鵝之外,其實仲有好多嘢可以選擇!例如呢間做咗十幾年間西餐茶座...Kcal,質素都唔錯架!我之前都幫襯過好幾次,記得八、九年前,佢一個set lunch加埋一都係只不過大概六十蚊左右!咁當然隔咗咁多年,依家啲價錢已經調整咗!我每次都會選擇中午時段去食佢嘅 set lunch,因為價錢比起夜晚食平好多!佢哋嘅 lunch Menu 大概有六、七個選擇,而每個 lunch set 既價錢都唔一樣!2號餐黑椒牛扒..幾乎係我每次必食之選!價錢都只係$78 再加一!個餐有兩個小麥包..唔係一般出邊麵包舖買嗰啲麥包喎!佢呢啲焗完出嚟..暖暖地..再點啲黑醋真係好好食!湯就有蕃茄雜菜湯同忌廉湯可以選擇,不過我都係鍾意飲佢個雜菜湯多啲!Main course 個黑椒牛扒我通常都會叫六成熟..原先佢個牛扒係跟燕麥飯,但係亦都可以要求改意粉、天使麵又或者跟薯菜,不另收費!至於甜品就唔係次次一樣!有時會係 tiramisu、有時會係 cheesecake、有時會係雪糕!時乎當日佢有乜!餐茶方面...有好多選擇呀!除咗一般咖啡、檸水、檸茶外,仲有檸蜜、薑蜜、石榴汁等等!而且唔係一般茶餐廳比嗰啲咁細
個餐有兩個小麥包..唔係一般出邊麵包舖買嗰啲麥包喎!佢呢啲焗完出嚟..暖暖地..再點啲黑醋真係好好食!湯就有蕃茄雜菜湯同忌廉湯可以選擇,不過我都係鍾意飲佢個雜菜湯多啲!Main course 個黑椒牛扒我通常都會叫六成熟..原先佢個牛扒係跟燕麥飯,但係亦都可以要求改意粉、天使麵又或者跟薯菜,不另收費!至於甜品就唔係次次一樣!有時會係 tiramisu、有時會係 cheesecake、有時會係雪糕!時乎當日佢有乜!餐茶方面...有好多選擇呀!除咗一般咖啡、檸水、檸茶外,仲有檸蜜、薑蜜、石榴汁等等!而且唔係一般茶餐廳比嗰啲咁細杯,係好大好大杯...而且凍飲不另收費!
蕃茄雜菜湯
黑椒牛扒