2009-07-01
繼上次第一次同友人去重慶大廈食7E咖哩後,一試難忘,於是趁今日有機會,帶男友再次深入重慶森林。一上到去,多人到呢...好彩2人枱好快就有lu~但食食下要轉枱既,不過冇辦法,實在太多人la~今次點了--- 特色烤雞 : 鐵板上的,waiter一送上黎出晒煙,擠檸檬汁既時候鐵板發出"吱吱"聲,證明:鐵板非常之熱。烤雞應該係雞全脾黎的,有2隻,共4件,好有燒烤的香味同味道,雞肉也好嫰,一點都唔"鞋",好好味!!!:燒羊肉咖哩 : 第2次食了,上次冒險地點了這個,點知個個都話好味;知道男友好鍾意食羊肉,就點了;結果男友覺得超好味,連骨也想啜埋=];而我,一直好怕羊有羶味,一開始食有少少,食落左一d都唔覺得有;羊肉超腍,但唔係用梳打粉整既腍,骨連肉係最好味,因為肉質會比較腍,好好好味!!!!!!這個也辣辣地的~ 濃汁蕃茄蝦 : 個汁一d蕃茄味都冇,只係有好甜同椰汁的味道,比較岩唔食辣既人;我最怕蝦係"梅",但這個一d都唔"梅",一碟都有10多隻蝦的,但size唔大;食到尾,發現原來有菠蘿粒;如果唔想only食肉的話,可以叫這個既~芝士薄餅 : 上次食係超好味,好多cheese,好香;但今次好似失
今次點了---
芝士薄餅 : 上次食係超好味,好多cheese,好香;但今次好似失準了,完全唔見cheese既蹤影,覺得只係薄餅一塊而已. . .失望
蒜容薄餅 : 也跟芝士薄餅一樣,沒有蒜容味,亦都覺得只係薄餅一塊. . .
芒果乳酸 : 第一次飲,覺得有d奇怪,估唔到杯野咁"杰",但好有芒果味,唔覺有乳酸味,我覺得呢個似甜品多飲品!!!!
2個人仔,食到飽到呢. . . .
深入重慶森林,其實也有一點點恐怖,因為有太多太多有膚色人士聚集,並要經過重重舖頭先去到,不過,要搵好野食,當然比較困難一點啦 =]