2016-11-04 257 瀏覽
自從卡樂B 今年 4月出世後,與另一半2人相聚時間變少,每日起身返工放工湊B,基本上冇咩時間可以溝通,就算有心事想講,都變到慢慢丟淡冇講到!有一晚,我地好不容易深夜10:30夾到時間,於是決定近近地到附近甜匠食甜品傾下計。甜匠座位不多,幸好當晚唔使等!可以爭取時間傾多陣計。店內環境好有日式屋企感覺,Warm Warm 地感覺舒服!「陳醋」紅莓白雪內含奶油、果仁、玉米片、野莓肉及3.6牛奶雪糕最鐘意野莓肉酸到入心,撈埋個3.6牛奶雪糕及奶油食好開胃。而果仁及玉米片就可以增加個口感,唔錯唔錯!牛奶雪糕夠順滑冇冰粒,抵讚!甘醇細膩 「抹茶」內含抹茶慕絲、紅豆粒、白玉、抹茶蒟蒻、玉米片及3.6牛奶雪糕呢個甜品抹茶味恰到好處,紅豆粒唔會甜到殺死人,抹茶蒟蒻口感都夠Q彈! 白玉亦都夠煙韌! 不過,我唔太喜歡甜品入面有玉米片,同抹茶唔太夾! 反而我覺得落脆脆玄米會好D。整體黎講,甜品賣相、味道都屬於中上,環境整潔,不過座位真的不多,最後都係傾左一陣就閃!驚阻住人!

「陳醋」紅莓白雪

內含奶油、果仁、玉米片、野莓肉及3.6牛奶雪糕

牛奶雪糕夠順滑冇冰粒,抵讚!
甘醇細膩 「抹茶」

2016-11-03