餐廳: 聚來車仔麵
資訊:

如果鐘意食西多我相信一定識呢間聚來車仔麵!我碌ig見到人地食所以忍唔住又黎試下,仲特登lunch食少啲留返quota就知我有幾期待😎。比較少去ssp,不過舖頭都唔難搵,原本以為整呢啲打卡食物既係文青裝修café,但原來係家庭式經營既車仔麵店!幾有驚喜!🔅招牌鮮煎餃子(椰菜) ($40)由於同朋友都極鐘意食餃子,所以叫多8隻煎餃試下。煎得好靚好香,皮厚薄適中,無穿到又無燶到👍🏻。有埋木耳好爽口,餡都夠豐富,好滿意!🔅車仔麵 ($45)叫左豬頸肉、雞中翼同生菜配油麵,揀左小辣同沙嗲汁。豬頸肉好爽、份量都唔算少。雞翼好入味!加埋少少薑既沙嗲汁同埋小辣超正,$45蚊都幾抵食。🔅車仔麵 ($45)牛筋、豬皮同豬大腸配蕃薯粉加腩汁。牛筋就普通,但豬皮幾爽、豬大腸都幾入味幾腍。🔅爆漿阿華田西多士 配榛子醬 ($33+$2)原本西多係配花生醬,不過覺得榛子醬夾啲所以毫不猶豫就加左$2😎。西多一黎就勁吸引!可惜豬隊友拍片拍得唔好所以俾唔到大家睇切出黎係幾正🙈。真.爆漿!流晒心,邪惡程度滿分!阿華田粉都舖滿晒塊多士😍,除左正都唔知講咩好。明知極肥但都係同朋友清晒成碟🤣,絕對願意為左個西多再黎幫襯(不過要有

招牌鮮煎餃子(椰菜)
招牌鮮煎餃子(椰菜)
🔅招牌鮮煎餃子(椰菜) ($40)

車仔麵
🔅車仔麵 ($45)

車仔麵
🔅車仔麵 ($45)

爆漿阿華田西多士 配榛子醬
🔅爆漿阿華田西多士 配榛子醬 ($33+$2)
原本西多係配花生醬,不過覺得榛子醬夾啲所以毫不猶豫就加左$2😎。西多一黎就勁吸引!可惜豬隊友拍片拍得唔好所以俾唔到大家睇切出黎係幾正🙈。真.爆漿!流晒心,邪惡程度滿分!阿華田粉都舖滿晒塊多士😍,除左正都唔知講咩好。明知極肥但都係同朋友清晒成碟🤣,絕對願意為左個西多再黎幫襯(不過要有quota先…)!

💬原本主要係為左食西多先黎試下,但車仔麵同餃子都相當唔錯,好抵食,幾鐘意家庭式既小店,絕對會回訪🤤!