真係區區食好西,估唔到喺深水埗區會有一間土耳其嘅餐廳,一入到去就好似置身於夢幻嘅波希米亞主題店😍😍,裝修精緻,每一張枱每一個角落都佈滿咗七彩繽紛嘅佈置😆,雖然面積唔大,不過佢哋都有兩張別具風格嘅枱,瞓喺度食都得😂如果想坐嗰兩張枱就要預早book位啦,我哋今次四人行,叫咗唔同款嘅主食同小食,第一次嚟嘅我梗係要叫啲必食嘅菜式啦👍🏻👍🏻🐔Rose Honey Chicken Wing $68 :小食有玫瑰蜜糖雞翼,有六件,雞翼焗得唔錯😋,外層佈滿蜜糖同玫瑰醬,甜而不膩,帶有肉汁🙌🏻🙌🏻🌯Turkish Chicken Doner kebab $78 :呢款土耳其雞肉卷有四件,裏面嘅雞肉幾嫩滑😆,但配料唔算多,皮都比較硬身,價錢就比較貴🤔🍟Fench Fries with HomemadeBlack Garlic Dip $58 : 另外一款小食有炸薯條,佢哋另外配咗自家製嘅黑蒜醬料😆,呢款醬料比較特別,又易入口,薯條方面炸到均勻,都係熱辣辣🤤🤤🧆3 Hummus Combo $88 :到咗佢哋嘅主打菜,🌸自家製三款鷹嘴豆泥配芝麻包🌸,呢一道菜屬於中東嘅菜式,都係以鷹嘴豆配製唔同香料而成😍,分

🍟Fench Fries with Homemade

🧆3 Hummus Combo $88 :到咗佢哋嘅主打菜,🌸自家製三款鷹嘴豆泥配芝麻包🌸,呢一道菜屬於中東嘅菜式,都係以鷹嘴豆配製唔同香料而成😍,分別有🌼原味,🌼松露同埋🌼紅菜頭,幾款嘅醬料都相當濃郁,自己本身唔食辣,我諗佢係迎合香港人嘅口味,所以呢三款都非常易入口👍🏻,芝麻包方面外脆內軟,加入芝麻令到口感昇華,值得一試👍🏻👍🏻

🐮Slow Cooker Ribs With Indian Masala Risotto $148 :印度Masala慢煮牛肋條燴飯,佢係用咗特製嘅醬料,慢煮嘅形式去令到牛肉鎖住肉汁同夠嫩👏🏻,所以佢哋嘅牛肋條係非常軟熟,不過可惜裏面唔多😩,但燴飯整得唔錯,軟硬適中,口感特別,另外加咗唔同嘅香料,令到整體夠香,惹味

🐑Persian Lamb Stew $178 : 另外一款主菜伊朗香草燉羊,呢個煮法比較少食,但佢嘅肉質又夠Juicy🤤,羊味都重,同埋因為係羊腿嘅關係,所以口感更加嫩滑👏🏻,另外加咗唔同嘅香料做芡汁,配料有蘿蔔同薯仔,洋蔥等

🍝Tomato Chicken Pasta $88 :最後我哋叫咗個意粉,餐牌上面係冇既,可能每日都會有一個特別餐單,而今日嘅係係🌼蕃茄雞肉意粉🌼,有啲失望,整體比較淡😩,蕃茄味又唔算濃郁,雞肉又少,份量又少😭

🍹Remember Me $68 :最後叫咗幾款mocktail ,呢一杯個味道非常特別,佢有少少辣,又帶啲酸味,又有啲甜🤔,不過飲落又幾夾,原來佢加咗兩款檸檬同埋菠蘿,所以溝出嚟嘅感覺好有夏日feel🤣🤣,又可以解渴,唔錯👍🏻

🍹Blue Lagoon $58 :另外呢一杯藍色嘅味道幾特別,首先佢加入藍橙味嘅糖漿,之後再有柚子同埋新鮮嘅檸檬梳打,飲落好開胃,酸酸甜甜咁😆😆