2023-06-23
2023.06.21夏天🌞想打邊爐🍲當然搵番間坐得舒服既餐廳啦💁🏻♀️今日放咗工就同朋友黎咗呢到開餐🥢皆因個名好得意而且地方十分闊落✨餐廳主打4️⃣款酒類湯底🤩分別係清酒🍶紅酒🍷花雕🍶啤酒🍻另外亦有提供六款無酒精嘅湯底給客人鴛鴦雙拼💁🏻♀️食物種類方面除咗有餐前小食、刺身、海鮮、牛肉、肉類、家禽、手工餃、手打丸、手打滑、蔬菜、麵食、其他、甜品😮飲品方面除咗有汽水🥤多款酒精飲品🍸🍺🍷🍾🍶仲有特飲🍹同自家製飲品🫶🏻完全係應有盡有👍🏻絕對適合🈴️同三五知己👩🏻🤝👩🏼一家大細👨👩👧👦聚餐既好地方🎉點餐前店員先送上兩杯酸梅湯給客人先開開胃🥰之後再遞上醬料盤給客人自行Mix 😉今次我地揀咗1️⃣自家脆炸響鈴 $48/4件作為餐前小食金黃色香脆可口💛每人一件單食、另一件放落火鍋數秒再食用⏳兩種口味都不錯😋2️⃣清酒🍶邊醉海鮮鍋🦐🦀 $328店員會係客人面前加入湯水同清酒🍶之後等數分鐘翻滾後會先讓客人試試頭啖湯🙂感覺好清甜☺️之後就可以享用各種新鮮海鮮🦀🦐2️⃣手切牛🔪🐃(三拼)$388有特級牛小排、牛頸脊、封門柳店員細心講解按牛既輕重味道次序進食會更享受😉三款牛既厚薄度同色水都好好😙食落牛味十足岩曬我❣️3️⃣邊敘
夏天🌞想打邊爐🍲
今次我地揀咗
1️⃣自家脆炸響鈴 $48/4件
2️⃣清酒🍶邊醉海鮮鍋🦐🦀 $328
2️⃣手切牛🔪🐃(三拼)$388
有特級牛小排、牛頸脊、封門柳
3️⃣邊敘五寶丸⚪️⚫️🟠 $108
分別各有兩粒手打墨魚丸🦑手打鮮蝦丸🦐棍打牛筋丸🐃香菇貢丸🍄魚蛋⚪️每款都好彈牙🦷
4️⃣嫩滑牛骨髓🦴 $88
唔係好多地方有🫣呢到份量好多😝只需要大約4分鐘就可以享用嫩滑牛骨髓🦴
5️⃣冰菜🧊🥬 $68
同樣比較少見既食菜之一!無論生食或者放入湯底浸幾秒再食用都可以👌🏻好新鮮又解油膩💚
6️⃣蜜桃🍑蘆薈爽茶🍹$38
特飲之一🧡夏日炎炎好透心涼🧡