6天前
放假想去食個早餐,突然想去呢間cafe 店係淺水灣 - parabolica caffe, 佢係一間西式麵包咖啡店。雖然佢幾遠,但係都想特登走去探吓佢。買咗杯Flat white咖啡都OK啦,係好飲嘅冇乜太特別,最主要我想講呢個早餐-English Muffin呢個signature佢哋由包嘅本身製造己至士多啤梨JAM都係自家製,配上日式半肥瘦叉燒,再加太陽蛋同埋芝士,個Muffin唔係普通嘅Muffin係輕輕烤過當然係佢自家bakeshop 嘅出品啦,係好鬆軟,有種又甜又鹹嘅感覺,整個鹹甜味嘅味道係好融合到。如果你哋有時間真係要去試吓。價錢係比出邊咖啡貴小小嘅,但係冇咁嘅價錢又未必有咁嘅質素啦。服務都好好,佢哋會提議你今日想食啲乜嘢而去建議你食邊個早餐,食咗一個好好味好開心嘅早餐,睇吓書聽音樂好relax,其實開心就真係好簡單😊