2024-07-22 1428 瀏覽
呢間餐廳環境寬敞舒適,擺設充滿咗泰式風情,牆上掛滿咗色彩繽紛嘅泰國裝飾畫,同埋用咗好多綠色植物點綴,感覺好清新。▪️ 泰式船家湯脆炸花腩肉金邊粉 ▪️ $72呢道泰式船家湯脆炸花腩肉金邊粉真係唔錯。湯底濃郁香辣,充滿咗泰國香料嘅獨特風味。脆炸花腩肉外脆內嫩,脆口嘅炸皮同嫩滑嘅豬腩肉形成咗強烈對比,口感豐富。金邊粉吸收咗湯底嘅味道,爽滑入味。▫️ 芒果糯米飯 ▫️ $78芒果糯米飯係泰國甜品嘅經典之選,呢度做得非常到位。糯米飯煮得軟糯香甜,配上新鮮甜美嘅芒果片,兩者完美結合,再淋上椰漿,味道更加濃郁。食落去芒果嘅鮮甜同糯米飯嘅黏糯真係超級夾,呢款甜品真係無得輸。▪️ 菠蘿紅茶 ▪️(Lunch Set)菠蘿紅茶清爽解渴,帶有淡淡嘅菠蘿香氣同紅茶嘅醇厚味道,甜度適中,飲落去相當清新。呢杯菠蘿紅茶唔單止好味,仲可以幫助解膩,配埋主菜一齊食,真係剛剛好。青花 (THE FOREST)📍旺角奶路臣街17號THE FOREST 1樓107-108號舖
泰式船家湯脆炸花腩肉金邊粉

▪️ 泰式船家湯脆炸花腩肉金邊粉 ▪️ $72

芒果糯米飯

▫️ 芒果糯米飯 ▫️ $78

▪️ 菠蘿紅茶 ▪️(Lunch Set)

青花 (THE FOREST)
泰式船家湯脆炸花腩肉金邊粉
芒果糯米飯