2022-05-15
Pirata 門下既餐廳一向都有一定水準,呢間餐廳開左無幾耐,主打日本fusion菜~.晚市有fat beats menu $348/person,可以試曬佢地signature既野,如果想試多d款不妨可以點,性價比高。原本怕食唔曬,所以a la carte 咁點(下次應該會點fat beats 哈哈).最愛Hamachi同埋Wagyu tataki !油甘魚刺身加上青椒既配搭好清新,選用既油甘魚部位未必係油脂最多最香既,不過輕輕既油脂香搭上青椒令味蕾有新衝擊,平衡的唔錯。生牛肉刺身有輕灼過肉邊,特別在個汁甜中帶酸,連同炸蒜片食好開胃,雖然牛肉香不算非常突出,但肉質既嫩滑程度足以彌補。.Karaage 炸雞炸得好好,配上個辣醬好開胃。手捲正常發揮,可能因為無咩驚喜,所以有小小失望。Spicy Tuna Hotdog 就係一舊炸壽司再加吞拿魚刺身,炸得乾身又香脆,炸功一流!食完即刻覺得有d飽lol.最後食埋甜品Poppin’ Ice Cream 大滿足!!😆..Rap & Roll Hamachi $98Wagyu tataki $118Karaage $78Handroll - Tem
Rap & Roll Hamachi $98
Wagyu tataki $118