2018-08-10 124 瀏覽
如果唔係因為較早前喺香港開咗「一芳台灣水果茶」, 見到所有香港人又一窩蜂咁搶住去排隊, 仲話一排要等成兩個鐘頭先飲到嘅極品茶, 都唔會知道原來一芳係喺台灣擁有過百間分店的人氣手搖飲品店, 仲話係出咗名嘅古早味添。開初見到人頭湧湧, 真係完全冇諗過要搶先試味, 就等人潮散去才試吧。 咁啱阿肥頭先喺厚福街某間台式飲品店買唔到佢嘅心頭好鳳梨冰茶, 佢又熱又口渴, 咁就行多幾條街上嚟美麗華呢間一芳分店買佢嘅第二最愛水果茶啦 熱潮真係已經過去...一間又一間嘅黑糖珍珠奶茶已經打入香港各區, 一芳嘅排隊黨睇嚟已經移施陣地, 呵呵~我哋開始可以享受唔洗排隊嘅美味啦 雖然我唔太喜好於飲水果茶, 但見佢咁出名, 當然要試一試, 呢個品牌果然冇呃人, 真係絕冇添加任何濃縮果汁調味, 裡面有幾款新鮮原型水果, 完完全全天然水果味, 清甜解渴, 口感亦非常豐富, 每一啖都可以啜到粒粒嘅百香果籽同鳳梨果肉, 茶底清香絕不苦澀。飲哂之後可以揭開杯蓋面, 食埋入面嘅生果添!🍎🍊大熱天時要消暑解渴一芳水果茶確係一杯唔錯嘅選擇
一芳水果茶
2018-07-28