2022-10-15 408 瀏覽
星期五晚上一個人試一下三才在渣甸坊細舖,6点幾都排隊可能細舖坐位少,門外已落單加快流程. 上open rice睇定歺牌,我叫左炸蛋,魚皮 坐在角落單丁位.坐低後,眼鏡大姐好快已經拎多張櫈俾我放袋.上炸蛋麵時佢望一望我張手寫單,唔出声又減返單拼價.真係好細心,又自動自覺,唔會有D茶記大大声話人落錯單.(我都有留意,以為加左價,幾蚊唔係咁在意,冇出声)炸魚皮okay既,放落湯浸食自己喜欢較厚粉個種炸蛋皮okay, 肉質非常厚實,味道okay. 如果加多d浸湯時間可能口感更好,魚湯味更甜.淡有淡好,(旺角XX香好夠味,淋滑,但真係重味,又油又咸)所以这種清淡厚實,加上店員態度,真係食得出良心.再外带墨魚条和魚片返屋企氣炸👌真厚實雖然這價錢冇可能什麼驚喜但这種簡單,撲實既味道 香港已愈泥愈少.
星期五晚上一個人試一下三才
在渣甸坊細舖,6点幾都排隊
炸魚皮okay既,放落湯浸食
自己喜欢較厚粉個種
再外带墨魚条和魚片返屋企氣炸👌真厚實
雖然這價錢冇可能什麼驚喜
但这種簡單,撲實既味道 香港已愈泥愈少.
2022-10-14
15 分鐘 (堂食)