2024-12-20
五勺我嘅居酒屋啟蒙之地‼️ 一直諗住為佢出返個post🥺呢度嘅清酒儲存量超豐富 仲有專業嘅俐酒師🍶 可以叫一盒五勺 每樣試少少✅嘢食都好高質 瞌埋眼叫都唔會中伏🥰❣️五款刺身拼盤 呢個雖然唔平但係絕對高質‼️ 夢幻組合嘅刺身 一碟有齊 帶子 油甘魚 燒左口魚邊 拖羅 同海膽✨🍣 每款都厚切又超新鮮🥰 一次滿足咗好多願望🧚🏻左口魚邊油脂豐富 拖羅冇筋越咬越香魚油味🐟最正係個海膽非常鮮甜 加上脆脆嘅紫菜口感滿分💯另外都俾咗啲角切同甜蛋💕❣️燒鱈魚乾❣️明太子玉子燒下酒前菜之選~ 邊食呢個鱈魚乾真係會飲好多酒🍶 明太子玉子燒鹹甜鹹甜 仲配咗個黑松露沙律醬🙆🏻♀️❣️銀杏❣️黑豚肉蘆筍卷好少食到銀杏😋 真係一啲都唔苦仲要有種甘香 口感特別 推薦‼️豚肉蘆筍卷燒得好靚 蘆筍冇渣 豚肉薄薄一層有啲油脂覆蓋住🐖❣️牛舌海鹽燒呢一碟係每次必點🙂↕️ 牛舌控一定要食吓🐄串燒有時得嗰幾嚿仲要同人爭🥺 呢碟實現牛舌自由🙆🏻♀️牛舌超厚 外層燒得微脆 熟度把握得好好👍🏻 係少少粉嫩唔會咬唔開 完全冇筋又有豐富油香🥰配上啲蜜糖芥茉醬 perfect✅❣️醬油燒飯團燒飯團兩面燒到飯焦咁脆🍙 簡單純樸嘅美味好似去咗日本咁🇯🇵❣️榮光富士
嘢食都好高質 瞌埋眼叫都唔會中伏🥰
配上啲蜜糖芥茉醬 perfect✅
❣️醬油燒飯團
燒飯團兩面燒到飯焦咁脆🍙 簡單純樸嘅美味好似去咗日本咁🇯🇵
❣️榮光富士 星祭
提吓大家一定要影低個酒label 第時可以買返自己鍾意飲嘅口味🍶
呢款無濾過生原酒有優雅果香 微汽泡嘅感覺好特別🫧 配刺身壽司幾夾🍣
❣️後鬼 純米大吟釀生原酒
喺偏辛口濃郁嘅sake🍶 配串燒燒物一流‼️
俐酒師真係介紹得冇錯👍🏻
❣️桃雪葩
最後食返個雪葩清下個口 滿足💕
佢哋喺香港最OG嘅居酒屋🏮 仲要好多花式引誘我哋去幫襯🤣 之前有朋友抽中佢地清酒半價 佢地又會send whatsapp 優惠🙂↕️ 好欣賞🙆🏻♀️