餐廳: 燒肉臻
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-15 38 瀏覽
今日係朋友嘅生日 特登喺網上搵咗間高級嘅燒肉同佢慶祝一下被安排坐咗喺吧枱可以感受一下店員親自燒製我哋嘅食物嘅氣氛朋友好鍾意飲酒所以幫佢加咗個90分鐘任飲清酒清酒有分爽 醇同埋唔同牌子 好新奇店員會指導你數枱面上嘅QR code然後佢再教我哋點樣斟酒如果唔飲清酒,亦都可以任叫菊花蜜同水果茶都好好飲店員推介咗幾樣嘢食:首先嚟個前菜-酒盜薯仔沙律沙律好清新味道好特別 個沙律汁酸酸甜甜幾開胃佢撈咗啲三文魚子鹹鹹地幾好味再嚟係燒明太子睇住個廚師幫我哋燒啲明太子燒得好香 切成一片片之後夾埋啲青瓜片一齊進食味好鮮味又帶啲鹹香仲試咗個甲羅燒成個蟹蓋攞去燒 上邊係滿滿嘅蟹膏睇住啲蟹膏卜卜卜卜卜卜卜咁滾起燒熟咗之後就搽喺啲梳打餅上邊別有一番滋味跟住叫咗個廚師發板牛肉盛合(二人份量)包括咗三款和牛同埋三款美國牛仲有牛舌添店員會教你由油脂最豐富嘅牛開始食起燒製嘅時間亦都唔同幾款牛味道都好好 有豐富嘅牛味亦都好新鮮波板糖豚肉串(2串)豚肉油脂分布好平均 成支波板糖咁 賣相特別經燒制之後有燒烤嘅香味烤出咗啲油香日本雞頸雞頸都幾特別食落有啲爽口 炭火雞炭火真係有炭火嘅香味雞肉好嫩滑活蟶子(2隻)蟶子新鮮,加埋啲蔥好
今日係朋友嘅生日

所以幫佢加咗個90分鐘任飲清酒
清酒有分爽 醇同埋唔同牌子 好新奇

店員會指導你數枱面上嘅QR code
然後佢再教我哋點樣斟酒
如果唔飲清酒,亦都可以任叫菊花蜜同水果茶
都好好飲

燒熟咗之後就搽喺啲梳打餅上邊
別有一番滋味
甲羅燒

跟住叫咗個廚師發板
牛肉盛合(二人份量)
包括咗三款和牛同埋三款美國牛仲有牛舌添
店員會教你由油脂最豐富嘅牛開始食起
燒製嘅時間亦都唔同
幾款牛味道都好好 有豐富嘅牛味亦都好新鮮
廚師發板 牛肉盛合(二人份量)

豚肉油脂分布好平均
成支波板糖咁 賣相特別
經燒制之後有燒烤嘅香味
烤出咗啲油香

雞頸都幾特別食落有啲爽口

炭火真係有炭火嘅香味
雞肉好嫩滑

活蟶子(2隻)
蟶子新鮮,加埋啲蔥好惹味

真係好enjoy今次嘅dinner
好有日本嘅感覺
餐廳周圍嘅環境都有身處日本嘅感覺
菊花蜜同水果茶
酒盜薯仔沙律
燒明太子
甲羅燒
廚師發板 牛肉盛合(二人份量)
  • 牛肉盛合