好耐無去日本,係香港無耐就會好想隊番碗湯底正,麵條爽既熱辣辣拉麵😍🤤今日經過apm,即興入咗呢一間以鹽湯拉麵為主題嘅拉麵店,認同佢哋話鹽湯拉麵看似簡單但係背後有著博大精深既功架🫶🏻☺️🔥辛辣鹽湯拉麵$69本身想揀原味既鹽湯試一試,但係最後辣癮起揀左個辛辣style既鹽湯🤤識食拉麵第一啖就緊係試左佢個湯底先,好記得我第一句既comment「好似韓國辛辣麵既湯底😂」開頭真係有八成似,不過慢慢dap真d湯底係清而濃味,鹽味係慢慢係後勁出黎,唔會得個死鹹味,加上有少少柚子皮,多左層清新感😛😚配菜仲有好多唔同種類既青蔥,香口感upupup🫶🏻另外叉燒都好正,大大舊又厚肉❤️‍🔥🔥辛辣味噌拉麵$89除咗鹽味同豬骨,仲有味噌既選擇😋味噌湯相對上就會濃郁啲同埋厚身啲💦味噌味都好重,加上少少辛辣感好正👍🏻哩碗味噌拉麵用到既麵條係平時食開沾面嘅粗麵,特別彈牙有口感!配菜同樣豐富,滿足的😛🔥明太子芝士餃子$42熱辣辣上枱食好正!!係一大pat半溶芝士加明太子醬on top🤤🤤🤤😚餡料都係菜同肉,雖然唔係話大大隻,但係邪惡嘅芝士同明太子醬就令到每一舊口感同味道都好豐富同滿足😎可以一試!環境都好舒服幾好錯❤️‍🔥而且

🔥辛辣鹽湯拉麵$69

🔥辛辣味噌拉麵$89

🔥明太子芝士餃子$42

環境都好舒服幾好錯❤️‍🔥而且仲有唔同嘅分店,都幾方便大家去㗎😎