周末同三五知己揾嘢食,突然諗起朋友推薦過嘅一間擔擔麵店。一行人閂得閒,就咁拉隊入去試下。店面佈置得樸實,有種回到老家嘅親切感。坐低冇耐,個肚子叫咗起嚟,咁就快手用咗QR code點餐。地皮靴——真係溝得啱,牛腩腍稔得嚟又唔肥膩,啖啖肉咬落去痴牙,湯底微辣微酸,一嘴一嘴食得我心郁郁。風味排骨——料大塊,骨邊肉juicy,啱啱好嘅甜味,加嗮芫荽出黎,咬一啖攞住個骨頭,唔使細嚼慢咽,兩三口就掃盤。涼拌牛南——脆口加上酸酸辣辣,係開胃好手,食得我停唔到口,每條牛南抖得開,配上茶碗蒸一流。正宗川辣炒飯——飯粒粒分明,帶勁辣上嚟,略帶鑊氣嘅辣香真係令人一試難忘。🌟呢次食品之旅真係相當正,尤其係聚舊嘅日子,搵到間好餐廳,食物質素又高,抵食!😋 下次一定再嚟,希望下次果碟辣子雞塊可以多啲啲辣,衝啲刺激!🔥