睡飽吃吃係Ig流浪甜點工作室開嘅咖啡店,可以堂食自家製嘅蛋糕,平日walk in直入,分兩層,應該冇點裝修過,保持原有面貌,是走懷舊路線的咖啡店。$68 西西里島開心果巴斯克質感係厚實版的,開心果味足、夠、濃,加上表面的開心果醬,濃上加濃,淨係件蛋糕體都好似食梗開心果醬咁,不過口感偏單一,食到最後覺得好甜好甜好甜😖$68 日本南瓜巴斯克配海鹽芝士奶蓋第一啖好surprising,真係好重好重的南瓜味,口感比開心果那件軟身、絲滑,再配上芝士奶蓋,中和了甜度,比較開心果我覺得冇咁甜,值得一試。so far,兩件cake兩人share都有啲heavy🥲,因為真的有啲膩,一啖起兩三啖止,甜度達到中上程度😖 建議叫茶類飲品中和下

$68 西西里島開心果巴斯克

$68 日本南瓜巴斯克配海鹽芝士奶蓋