2021-07-23 65 瀏覽
上次經過鴻圖道知道行入碼頭方向都有食店,唔駛下下行到市中心揾食,今次又去果邊做野就去左鴻圖樓地下既鴻圖樓荼餐廳食lunch。可能因為係茶樓既下面,所以呢間茶餐廳真係覺得都幾大間,加上茶餐廳特色就係上菜快,所以lunch 時間都唔駛等好耐就有位可以日餐喇。 等位期間見好多人叫燒味食,我都唔執輸叫返個叉燒燻蹄飯加個凍奶茶食下。份量係正常既,唔會食唔飽,燻蹄大大塊,好入味,完全唔駛用到上既醋都己經餸到飯,而叉燒份量都多,就咁望落去餸仲多過飯。佢地既燒味係唔錯既,同埋可以肯定既係自己廚房整,唔係入貨返黎,因為食到一半聽到師傅大叫燒肉出爐,岩岩出爐既燒肉我都好想試下,一定好脆卜卜。