2022-04-08 43 瀏覽
自從港鐵可前往九龍城(宋皇臺)後,真係方便了不少,而九龍城又真係有唔少美食,今日就見到一間極有本土口味嘅Pizza 店,而且都係即叫即做,相當吸引。我當然都唔客氣,外賣回家慢慢歎!Typhoon Shelter Seafood 12”今次點了避風塘口味,除了見到Pizza上有不少蝦肉外,還有超多配料:蒜片、蜆肉等…每一啖都食到濃郁嘅芝士蒜香味,外脆內軟,口感豐富,令人食唔停口。BBQ Chicken Wings雞翼上沾滿了BBQ醬汁,做到掛汁效果,入口香甜中又帶點點香辣,越食越開胃。Linguine Carbonara看似簡單意粉食起來蛋香十足,芝香滿溢,更有煙肉咸香,認真不錯👍🏻。Mama Mia! Meatballs肉丸球都添滿了番茄醬汁,食起來除了酸酸甜甜的番茄味外,更有濃厚肉汁,非常滋味。Mozzarella Sticks 炸至金黃嘅芝士條,一口咬落,外脆內軟,芝士還做到拉絲效果,還可輕點醬汁,更添美味。

我當然都唔客氣,外賣回家慢慢歎!

Typhoon Shelter Seafood 12”

BBQ Chicken Wings

Linguine Carbonara