2023-11-18 801 瀏覽
鮮甜豬膶浸花甲花甲既份量比想像中多😍粒粒都好鮮甜 再加埋豬潤令到成煲湯鮮味突出🫶🏼仲有好多粉絲做配菜~漁村小炒王呢碟好夠鑊氣既小炒王 好足料 有韭菜 腰果 蝦乾 等等 炒得夠乾身~味道比較濃郁 好岩送飯🍚蜜椒番薯牛柳粒出面通常用薯仔🥔黎炒 佢地改左用番薯都另有風味~少少脆邊 吸到晒蜜椒既香甜🤤主角牛柳都好嫩口 口感鬆軟 一次過食幾粒都唔覺得油膩💯豬皮豆苗豬皮香口 豆苗鮮嫩🥬份量都算多~生炒糯米飯女店員推介👍🏼好少機會食到好食既傳統生炒糯米飯 每粒米飯都好彈牙 加埋臘肉同埋花生🥜一齊食 好有咬口~3-4個人share份量岩岩好👍🏼竹園台式火鍋飯店 (柴灣)柴灣怡豐街33號漁灣街市熟食中心1樓CF10號舖#香港#香港美食#打邊爐#自助餐#中菜#西餐#日本菜#食物打卡#相機食先#食好西系列#好食#好好食#鍾意食#打卡餐廳 #打卡美食#食評#foodie#yummy#yummyfood#hongkongfood#hkfoodie

鮮甜豬膶浸花甲

漁村小炒王

蜜椒番薯牛柳粒

豬皮豆苗
豬皮香口 豆苗鮮嫩🥬份量都算多~

生炒糯米飯

竹園台式火鍋飯店 (柴灣)
柴灣怡豐街33號漁灣街市熟食中心1樓CF10號舖